top of page

Doğa Tarihi Müzesi Sanal Turu

Evlerimizden fazla çıkamadığımız bu dönemi normalde ziyaret edemediğimiz uzak müzeleri gezerek avantaja çevirebiliriz. Washington’a gidiyoruz..

Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi hem kalıcı koleksiyonları hem de güncel ve geçmiş sergileri ile sizi sanal tura davet ediyor!


 

İşte gezebileceğiniz sergilerden bazıları:


Afrika Savan Fili, takma adıyla Henry, 1959 yılından beri Smithsonian Müzesi’nde bulunan 11 tonluk bir dev!

Smithsonian doğa tarihi müzesi
 

Megalodon Köpekbalığı, nesli tükenmiş bir su altı devi.

Köpekbalığı fotoğrafı
 

Memeliler sergisi, zürafadan hipopotama, sincaptan tilkiye yüzlerce memeliye ev sahipliği yapıyor. Sergide 274 nesli tükenmiş memeli türü görmek de mümkün.

 

“Past Exhibits” başlığı altındaki geçmiş sergiler de görülmeye değer. Özellikle dinozorlar sergilerinin ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Dinozor fosili müzesi


Ayrıca sanal tur sırasında bazı noktalarda göreceğiniz kamera işaretine tıklayarak çeşitli hayvanları yüksek çözünürlükte çok daha yakından görmek mümkün.

Koala fotoğrafı
Doğa tarih müzesi

Meraklı Bilimset çocuklarına bir tavsiyemiz daha var: Smithsonian Müzesi Araştırma Merkezi de sanal tur ile gezilebiliyor. “Dünyanın hikayesini sadece anlatmıyoruz; yazılmasına da yardım ediyoruz.” diyen Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi’nde çalışmalarını sürdüren bilim insanlarının laboratuvarlarını da bu tur ile görebilirsiniz.


Sanal turunuza başlayabilmeniz için buraya tıklamanız yeterli.


Size şimdiden keyifli bir tur diliyoruz.


bottom of page