top of page

En Güzel Bisiklet Rotalarını Keşfedin

Havalar güzelleşti o zaman ailece pedal çevirmenin tam zamanı! İzmir, İstanbul ve Ankara’da doğayla iç içe birbirinden güzel bisiklet rotalarını sizin için derledik. Kendi rotanızı çıkarmak isterseniz bir de bisiklet yolları haritası ekledik.


 

ANKARA İZMİR İSTANBUL

İstanbul bisiklet rotaları haritası
Ankara bisiklet rotaları haritası
İzmir bisiklet rotaları haritası

(Detaylı rotalar için haritaların üzerine tıklamanız yeterli. Bağlantıda göreceğiniz harita detaylarında; bozuk yollar, dinlenme alanları, tamir noktaları gibi bir çok işarette mevcut.)

 

İzmir kuş cenneti fotoğrafı

(İzmir Kuş Cenneti)


İzmir Kuş Cenneti Bisiklet Rotası


İzmir’de Gediz Deltası, Çamaltı Tuzlası içinde yer alan İzmir Kuş Cenneti 289 kuş türüne ve yaklaşık 30 bin flamingoya ev sahipliği yapıyor. 1. Derece Doğal Sit alanı olan bölgenin girişine kadar aracınızla gidebilirsiniz ama alanın içine araçla girilmiyor. Dolayısıyla Kuş Cenneti’ni gezmenin en iyi yolu bisiklet.


Bisikletinizle Bostanlı Vapur İskelesi’nden kesintisiz ve araç trafiğinden bağımsız bir bisiklet yoluyla alana ulaşmak mümkün. Bisikletiniz yoksa İzmir Belediyesi’nin Bisim noktalarından bisiklet kiralayabilirsiniz. İzdeniz Vapurları’na ve İzban’a da bisikletinizle binmeniz mümkün.


20 km uzunluğundaki rota yokuş olmaması sebebiyle çocuklarla gezmek için ideal. Kuş Cenneti’nde karşılaşabileceğiniz kuş türlerinden bazıları tepeli pelikan, pembe kanatlı flamingo, yalı çapkını, gri ve siyah leylekler. Fotoğraf makinesi ve dürbününüzü yanınıza almayı unutmayın!



Bisiklete binen çocuklar

(İstanbul Belgrad Ormanı)

İstanbul Belgrad Ormanı Bisiklet Rotası


Kanuni Sultan Süleyman’ın 1521’de Sırbistan Seferi sonrası Belgrad' lıların iskanına açtığı bölge Belgrad Köyü adını almış, ormanın adı da buradan geliyor. Orman içinde yerleşim yerine su sağlamak için yapılmış su kemerlerinin kalıntılarını görmek de mümkün. Ayrıca Roma Dönemi’nde inşa edilip Osmanlı Dönemi’nde eklemeler yapılan, Mimar Sinan’ın tasarladığı su bentleri de görülmeye değer.


Bahçeköy’ün merkezinden Belgrad Ormanı’na bisikletle gidebilir ya da aracınızla Belgrad Ormanı park yerine kadar gidip bisiklet ile orman içindeki rotaları gezebilirsiniz. Orman içinde farklı bisiklet rotaları kaç kilometre olduğunu belirten tabelalarla gösterilmiş.


Yokuşların bulunduğu rotada dinlenmek istediğinizde piknik alanlarından ve masalarından faydalanabilirsiniz.


Bisikleti olmayanlar için İstanbul’da sunulan İsbike bisiklet kiralama hizmetinden faydalanmak isterseniz maalesef alanda istasyon bulunmuyor.


Yazın özellikle hafta sonları çok tercih edilen bir alan olduğunu hatırlatır kalabalığa kalmamak için sabah erken saatlerde gitmenizi öneririz.



Ankara Eymir Gölü

(Ankara Eymir Gölü)

Ankara Eymir Gölü Bisiklet Rotası


Orta Doğu Teknik Üniversitesi arazisinde bulunan Eymir Gölü, üniversitenin ekolojik yapıyı düzenleme üzerine çalışmalarıyla Orta Anadolu’nun su kalitesi olarak en iyi gölleri arasına girmiştir. Sakarmeke, yeşilbaş ördek, elmabaş patka ve bahri gibi bir çok kuş türüne ve kerevit, sazan, yayın, turna ve kadife balığı gibi pek çok balık türüne ev sahipliği yapıyor.


Gölün etrafındaki bisiklet yolu yaklaşık 10 km. Rota üzerinde büfeler, restoranlar olmasıyla çocuklarla gittiğinizde küçük molalar vermeye elverişli.


Alan girişinde ücretsiz otopark ve bisiklet kiralama imkanı da bulunuyor.


Bol bol göl manzarası izleyeceğiniz bu rotada ördekler için çantanızda ekmek de bulundurmanızı tavsiye ederiz!


bottom of page